Aksoy, Türkiye'nin parlayan yıldızı Gölbaşı olacak

İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy 31 Mart yerel seçimler öncesinde projelerini tanıttı.

Aksoy, Türkiye'nin parlayan yıldızı Gölbaşı olacak

İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy 31 Mart yerel seçimler öncesinde projelerini tanıttı.

Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve il yönetimi, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Öztürk ve yönetimi, Millet İttifakı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Program şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Sağlıklı, varlıklı, huzurlu bir Gölbaşı istiyorum

Millet İttifakı İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, konuşmasına trafik kazasında hayatını kaybeden Ankaragücü taraftarlarına Allah’tan rahmet, Ankaragücü camiasına baş sağlığı dileği ve kendisine destek verenlere teşekkür ederek başladı.

Projelerinin üç ana hedefi olduğunu belirten Aksoy,  Sağlıklı, Varlıklı ve Huzurlu Bir Gölbaşı için projeler hazırladıklarını söyledi.

Kazanan Samimiyet ve iyi niyet olacak

Hazırladıkları projeleri başlıklar altında anlatan Aksoy, “Büyük bütçelerle değil, imeceyle, sevgiyle, samimiyetle, iyi niyetle bir kampanya yapıyoruz. Kazanan samimiyet ve iyi niyet olacak. Ben ne istiyorum, nasıl bir Gölbaşı istiyorum? Bunun için ne yapacağım, bunları anlatmak için karşınızdayım. Ben ne istiyorum? Önce hemşerilerimin hayır duasını almak istiyorum. Gölbaşı için çalıştı, kimsenin hakkını yemedi, Allah razı olsun desinler başka bir şey istemiyorum. Gölbaşı’mızda birlik beraberlik olsun, komşuluk olsun, insanlar birbirine yardım etsin, iyi günde kötü günde birlikte olalım istiyorum. Sağlık içinde yaşayalım, varlık içinde yaşayalım, huzur içinde yaşayalım istiyorum” dedi.

Sağlıklı Gölbaşı için;

İncek ve Park Eymir’e Sağlık Merkezi

Sağlıklı Gölbaşı için, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanmasını sağlamak için Gölbaşı merkezde, İncek’te ve Park Eymir’de sağlık merkezleri açacağız. 50 yaş üstü hemşerilerimize ücretsiz check up hizmeti verecek, mobil sağlık taramaları yapacağız.

7/24 temizlik hizmeti

Hemşerilerimizin tükettikleri gıdaların sağlıklı ve güvenli olması için daha sık, daha titiz ve daha ayrıntılı denetimler yapacağız. Pazar yerleri ile kurbanlık satış ve kesim yerlerini sağlık, güvenlik açısından modernize edeceğiz. Günün 24 saati 3 vardiya halinde temizlik yapacak ve çöp toplayacağız. Sivrisineklerin üreme alanlarında ve dönemlerinde bilimsel metot ve uzmanlarla periyodik olarak ilaçlama yapacağız.

Hayvan sağlığı merkezi

Hayvan sağlığı merkezi açacağız. Bu merkezde sokak hayvanlarının klinik tedavilerini ve bakımlarını, aşılarını yapacak, rehabilitasyon merkezlerinde koruma altına alacağız.

Varlıklı Gölbaşı için;

Yatırımcıları Gölbaşı’na çekeceğiz

Varlıklı bir Gölbaşı için,  esnafımızın daha çok kazanması, yatırım ve iş imkânlarının artması, Gölbaşı ekonomisinin büyümesi sağlanacak. Göl kenarını ve yeme içme mekânlarını güzelleştirecek, su sporları yarışları ile öğrenciler için cazibe merkezi haline getireceğiz.

Ücretsiz internet, ücretsiz çamaşırhane

20 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Gölbaşı’nda öğrencilerimizi Gölbaşı’nda tutmak ve zaman geçirmelerini sağlamak için projeler hazırladık. Öğrencilerimiz için ücretsiz internet, çamaşırhane, sağlık kabini, derslikler, oyun odaları, bowling salonu projelerimizi hayata geçireceğiz.

Sitelere belediyecilik hizmetlerinin tamamını vereceğiz

Çevre siteler ve park Eymir sakinlerini Gölbaşı’na çekeceğiz. Yapacağımız projelerle bölge sakinlerinin alışveriş, dinlenme, spor, kültür, sanat ihtiyaçlarını Gölbaşı’ndan karşılamasını sağlayacağız.

Park Eymir sakinlerinin ilçe merkezimize, AŞTİ’ye ve havaalanına ulaşım sorunlarını çözeceğiz. Burada bir pazar yeri kuracağız. Sitelere belediyecilik hizmetlerinin tamamını vereceğiz. Bu hizmetlerden sorumlu bir başkan yardımcımız olacak.

Gölbaşı’na Alışveriş Merkezi

Hemşerilerimizi Ankara merkezine kadar gitmekten kurtarmak, istihdam yaratmak, ekonomiyi canlandırmak için bir alışveriş merkezi yapacağız.

Gölbaşı’na marka cadde

Konya yolu çalışması bitiminin ardından belirleyeceğimiz bir cadde ve çevresini marka cadde yapacağız. İstiklal caddesi, Bağdat caddesi, Tunalı Hilmi caddesi gibi bir caddemiz olacak.

Kasaplar Sokağı projesi

Gölbaşı’nda uygun bir sokağımızı kasaplar sokağı yapacağız.

Mehmet Halis Bozkurt Sanat Sokağı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Gölbaşı’nın çok kıymetli sanat adamı Şair Ressam Mehmet Halis Bozkurt’un ismini taşıyacak olan sanat sokağımızı hayata geçireceğiz. Bu sokakta sanata dair her şey olacak. Mogan Gölü kenarında alışveriş ve sanat sokağı olacak. Ankara’nın her yerinden bu pazara ulaşım sağlayacağız.

Organik Pazar Yeri Projesi

Mogan Gölü’nü tanıtacağız. Türkiye Mogan Gölü’nü konuşacak, Mogan Gölü’ne koşacak! Bu göl bize Allah’ın bir lütfudur. Bu zamana kadar buradan yararlanamadık. Bunu biz başaracağız.

Kartlı bisiklet istasyonları

Burada bir çevre düzenlemesi yapacağız.  Yeme içme mekânları arasında uyum, estetik bütünlük sağlayarak burayı güzelleştireceğiz. Göl kenarına bisiklet yolu yapacak, kartlı bisiklet istasyonları oluşturacağız.

Amfi Tiyatro

Göl kenarına amfi tiyatro yapacağız. Yürüyüş yolu, kuş gözlem yerleri ve fotoğrafçılar için platformlar yapacağız.

Gölbaşı Su Sporları Merkezi

Bu merkezde gençlere ve üniversite öğrencilerine kano, kürek, su kayağı, olta balıkçılığı ve amatör denizcilik kursları verilecek. Su sporları alanlarında faaliyet gösteren üniversitelere göl kenarında yer vererek su sporlarına olan ilgiyi artıracağız.

Vadiköy Projesi

Turizm şehri Gölbaşı’nı inşa edeceğiz. Gerder vadisini doğa turizmi yapılır hale getireceğiz. Gerder Vadisi’nde çocukların köy hayatını, köy gelenek ve göreneklerini öğrenebilecekleri, gıdalarını yetiştirebilecekleri bir köy kuracağız.

Üreten Şehir Gölbaşı

Organik tarım ve seracılığı teşvik edecek, üretilen mahsulü satın alacağız. Böylece hem Gölbaşı’mıza para kazandıracak, hem de hemşerilerimize ucuz sebze tedarik etmiş olacağız.

Yerli tohum üretimi yapacak, çiftçimizi hibrit tohumdan kurtaracağız.

Canlı Hayvan pazarı

Hayvancılığı daha değerli, daha düzenli yapmak amacıyla canlı hayvan pazarı ve et entegre tesisi kuracağız.

Tarım Meslek Lisesi Projesi

Tarımın ilçemizde ve bölgemizde gelişmesini sağlamak ve nitelikli tarımcılar yetiştirmek amacıyla Gölbaşı Belediyesi özel tarım meslek lisesi açacağız.

İpek Halıcılık Kursları

Kadınlarımız meslek ve gelir sahibi olacak. İpek halıcılık kursları açacak, halı tezgâhları verecek ve yapılan halıları satın alacağız. Göl kenarında kuracağımız organik ürünler pazarında Gölbaşılı kadınlarımız el emeklerini ve yöresel yemeklerini satarak bütçelerine katkı sağlayacaklar.

İstihdam bürosu kuracağız

Gölbaşı’mızın en önemli sorunu işsizlik,  pahalılık ve geçim sıkıntısıdır. Yatırımcıları, Ankaralıları, doğa, su sporları ve fotoğrafçılık tutkunlarını Gölbaşına çekerek, Gölbaşı’na giren para miktarını artıracak, iş imkânlarını çoğaltacak ve kişi başına düşen milli geliri artıracağız. Gölbaşı üreten, çalışan ve kazanan bir şehir olacak. Gölbaşı’mız alışverişin merkezi olacak, Ankara’nın nabzı Gölbaşı’nda atacak.

Gölbaşı, turizm şehri, üniversite şehri, spor şehri, eğitim şehri, kültür ve sanat şehri olacak.

Türkiye’nin parlayan yıldızı Gölbaşı olacak.

Belediyemiz bünyesinde bir istihdam bürosu kuracağız. Gençlerimizi meslek ve beceri sahibi yapacağız. Çevre fabrika ve işyerlerinin personel ihtiyaçlarının ilçemizden karşılanmasını sağlayacağız.

İş kuracak kadınlara ve gençlere yönelik rehberlik yapacak, makine ve ekipman desteği sağlayacağız. Belediyemize bağlı şirketlerin faaliyet alanlarını genişleterek, tarım ve hayvancılığı geliştirerek, esnafımızın daha çok kazanmasını sağlayarak, yatırımcıları ilçemize çekerek istihdamı artıracağız

Gölhanı konutları projesi

Ev sahibi olmayan hemşerilerimizi ev sahibi yapmak amacıyla 1000 konut inşa edeceğiz.

Eğitim şehri Gölbaşı

Okullarımızın her türlü ihtiyacını belediye olarak biz üstleneceğiz. Bilim merkezini çocuklarımız için yeniliklere uygun hale getirerek yeniden açacağız. İlköğretim okullarında okuyan öğrencilerimiz için tiyatro, sinema gösterileri, geziler, kurslar ve spor aktiviteleri düzenleyeceğiz.

İYİ kreşler

Gölbaşı merkezinde, Park Eymir Konutlarında ve İncek’te, uzman eğitimciler ve çağın eğitim sistemlerinin uygulandığı iyi kreşler yapacağız.

Spor Şehri Gölbaşı

Gölbaşı Stadı’nı geliştirecek ve büyüteceğiz. Çocuklarımızın yeteneğine uygun eğitim alarak spor yapabileceği bir spor akademisi kuracağız. Gölbaşıspor’u amatör ligden profesyonel lige çıkaracağız.

Kültür ve Sanat Şehri Gölbaşı

Belediye Konservatuarını açacağız

Belediye konservatuvarı açacağız.  Ücretsiz sinema, tiyatro gösterileri, konserler ve yazlık sinema günleri yapacağız.

Mahalle müzeleri

Kültür merkezi olmayan mahalleye dönüşen köylerimizde kültür merkezi açacağız ve bu merkezlerde o bölgenin kültürünü yansıtan müzeler kuracağız.

Gölbaşı şenliği yeniden faaliyete geçecek

Gölbaşı göller, andezit ve sevgi çiçeği şenliğini daha güzel, daha coşkulu olarak yeniden yapacağız.

İkinci bahar yaşam merkezi

Yaşlı ve emekli hemşerilerimiz için ikinci bahar yaşam merkezi kuracağız. Yaşlı ve emekli hemşerilerimiz için çevre illere geziler düzenleyeceğiz, Haymana’da bir dinlenme tesisi kiralayarak burada tatil yapmalarını da sağlayacağız.

Engelsiz Gölbaşı    

Engelli vatandaşlarımız için kurulan engelliler koordinasyon merkezini daha etkin kullanarak onların hayat şartlarını kolaylaştıracağız. Sosyal ve ekonomik destek modelleri uygulayacağız. Yetişkin engelliler için hemşirelik ve temizlik hizmeti verecek görevli temin edeceğiz. Engelliler için iş imkânları artıracağız.

Oto Park

Eski belediye binasının bulunduğu şehir meydanının altına otopark yapacağız.

Huzurlu bir Gölbaşı için;

Emniyetle işbirliği içerisinde olacağız

Huzurlu Gölbaşı için, trafik karmaşasına son vermeyi, suça ve suçluya zemin hazırlayan ortamları yok etmek amacıyla emniyet güçlerimizle işbirliği ve güç birliği yapacağız.

Gölbaşı’nın sokakları, parkları, evleri ve işyerlerinin 24 saat güvenlik içinde olması için emniyetle işbirliği içinde olacağız. Suç bölgesi olabilecek metruk alanlar, izbe yerler bırakmayacağız, parklarda sokaklarda aydınlatmaya dikkat edeceğiz. Mahalleye dönüşen köylerimiz başta olmak üzere, parklar, piknik alanları ve okul çevrelerine güvenlik kameraları koyacağız. Alkol, madde bağımlılığı, aile içi şiddetle mücadele edecek birim kuracak ve personel istihdam edeceğiz.

İYİ Başkan İYİ Belediyecilik

Belediye yönetiminde uyacağımız ilke ve esaslar özetle şöyle:

Belediye çalışanlarının rızkıyla oynanmayacak, taşeron işçilerin durumu düzeltilecek.

Kent Konseyi aktif hale getirilecek, katılımcı, müzakereci, şeffaf, çevreci, akıllı, yenilikçi, verimli, adil ve sosyal belediyecilik yapılacak.

Belediye siyaset değil hizmet merkezi olacak ve Gölbaşı Gölbaşı’ndan yönetilecek.

Gölbaşı’nda üretilen, satılan hiçbir ürün ve hizmet dışarıdan alınmayacak, Gölbaşı’mızın parasının Gölbaşı’nda kalması sağlanacak.

Belediye üst düzey görevlileri dahil bütün belediye çalışanlarının Gölbaşı’nda ikameti zorunlu olacak.

İsraf ve gösteriş yapılmayacak, her konuda tasarrufa gidilecek ve makam aracı kullanımına sınırlama getirilecek.

Bu bir genel seçim değil, hükümet meselesi, devlet meselesi, beka meselesi değil. Bu seçim sadece ve sadece Gölbaşı’nı kim daha iyi yönetir onun seçimidir.

Meclis Üyesi adayları tanıtıldı

Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, hayata geçirecekleri projeleri açıklamasının ardından Belediye Meclis Üyesi adaylarını da sahneye davet ederek, misafirlere tanıttı. Gölbaşı’nda ki hizmetleri Meclis ve encümen adayları ile birlikte yapacaklarını ifade eden Aksoy, “Partisi için değil, Gölbaşı için çalışacak adaylara oy verirsek Gölbaşı kazanır.

Allah’ım Gölbaşı’mız için hayırlısını nasip etsin.” Dedi.

Hep birlikte ‘Andımız’

Program, Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahut Aksoy, meclis üyesi adayları ve salondaki davetliler hep birlikte andımızı okumasının ardından son buldu.







 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2020, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER