Aksoy yerel sanatçılarla buluştu

Aksoy yerel sanatçılarla buluştu

Aksoy yerel sanatçılarla buluştu
 İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan adayı Mahmut Aksoy, “Temel hedefimiz sağlıklı, varlıklı ve huzurlu bir Gölbaşı” dedi.

Gölbaşı’nın ve Gölbaşılının kazanacağı bir ilçe vaat ettiklerini belirten Aksoy şunları söyledi: “Ankara’nın merkezindeki bir AVM’de 10 kişiye Ankara’nın metropol ilçelerini sorsanız en az 8’i Gölbaşı’nı saymayacak, taşra ilçeleriyle beraber görecektir. Oysa biz Çankaya’ya 4-5 kilometre uzaklıktayız. Allah vergisi olan bir gölümüz var ama hiçbir şeyinden yararlanamıyoruz. Öncelikle Mogan Gölü’nü Gölbaşı’na ve Ankara’ya kazandıracağız. İnsanların ailesiyle kalabileceği, eğlenebileceği mekânlar oluşturacağız.

ORGANİK PAZARLAR KURACAĞIZ

Organik pazarlar kuracağız, köylünün tarımsal üretimine katkı sağlayacağız. İlçemizde 20 bin civarında üniversite öğrencisi var. Yüzde 10’u bile Gölbaşı’nda kalmıyor. Bu sayıyı yüzde 50’lere çıkartıp 10 bin öğrencinin Gölbaşı’nda kalmasını sağlarsak, bu 10 bin öğrenci günlük 10’ar lira para bıraksa ilçeye her gün 100 bin lira ekstra para girer. Gölbaşı’nda öğrencilerin kalabileceği mekânlar yaratacağız.

TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Gölbaşı, turizmden aslında çok büyük paralar kazanabilecek bir durumda. Tulumtaş’ta Damlataş mağaraları var, Hallaçlı’da Atatürk’ün kaldığı alanlar var. Bunları restore edip turizme kazandıracağız. Spor akademisi, belediye konservatuvarı gibi mekânlar oluşturup Gölbaşı halkının sanatla, sporla kültürle daha fazla ilgilenmesini sağlayacağız. Kreş yaşlı bakım evi gibi İncek, Park Eymir konutları gibi bölgelerde sosyal mekânlar yapacağız.”

Aksoy, Sanata, sanatçıya değer vereceğiz

İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, Gölbaşı'ndaki yerel sanatçılarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Yerel sanatçılarımız bizim değerimizdir

Gölbaşı’nda yerel değerlere önem verilmesini gerektiğini ifade eden Aksoy, “İlçemizde çok sayıda sanatkâr ve zanaatkârlarımız var. Ancak, bu güne kadar maalesef bu değerlerimizi ön plana çıkaramadık. Yerel sanatçılar bulundukları şehrin kültürünü anlatacak ve ileriye taşıyacak önemli değerlerdir. Bu değerleri küstürmemek, kaybetmemek gerekir. Onları kazanmak Gölbaşı’na zarar değil fayda sağlar. Biz bu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. İlçemizde konservatuar, sanat akademisi gibi okullarımızın, sanat sokağımızın olması gerekir. Biz bu okulları açacak, sanat sokağını da kuracağız. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden kıymetli yazar, şair ve ressam Mehmet Halis Bozkurt’un isminin yaşayacağı bir sanat sokağı projemiz var. Kültür ve sanat ilçeleri tanıtan önemli faktörlerdir. Gölbaşı’nda bu kültürü canlandıracağız.” dedi.

Gölbaşılı yerel sanatçılar, Başkan Aksoy’a nazik davetinden dolayı teşekkür ederek, yerel sanatçılar olarak Gölbaşı’nın yararına düzenlenecek her türlü faaliyette yer almaktan onur duyacaklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER