Başkan Erdoğan açıkladı: İşte yeni sistemin ilk kabinesi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Başkanı Erdoğan, yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini açıkladı. Kabinede birbirinden sürpriz isimler bulunuyor. İşte yeni yönetim sisteminin ilk kabinesi...

Başkan Erdoğan açıkladı: İşte yeni sistemin ilk kabinesi
 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni sistemin 16 kişilik ilk kabinesini açıklayarak, “Yeni sistemi en üstten en alta kadar devletimizin tüm hücrelerine en kısa sürede nüfuz ettirmekte kararlıyız. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki eksiklikler konusunda öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Ülkemizin tüm dinamiklerinin devlet yönetimindeki bu değişime uygun şekilde kendilerini yenileyeceklerine inanıyorum” dedi.




Törende Erdoğan, bakanları tek tek kürsüye davet eden Erdoğan özetle şöyle konuştu:

“Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. 15 Temmuz'dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkân sağlayan MHP'ye burada başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. MHP ile işbirliğimizi Meclis'te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatı, bakanlıklarımız, politika kurullarımız, ofislerimiz başta olmak üzere yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk. Bakan yardımcılarımızdan başlayarak aşağıya doğru üst yönetim sisteminin yapılarını tamamlıyoruz.

1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak yeni yönetim sistemimizin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette anayasa ve yasa gerektiren reformları Meclis'te uzlaşma yoluyla çıkarmak mecburiyetindeyiz. Ancak anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yürütme görevleri ve bununla bağlantılı yetkiler konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor. Bunun için milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.”




İŞTE YENİ KABİNE:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: FUAT OKTAY

1. Adalet Bakanı: ABDULHAMİT GÜL

2. İçişleri Bakanı: SÜLEYMAN SOYLU

3. Milli Savunma Bakanı: HULUSİ AKAR

4. Milli Eğitim Bakanı: ZİYA SELÇUK

5. Sağlık Bakanı: FAHRETTİN KOCA

6. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: FATİH DÖNMEZ

7. Çevre ve Şehircilik Bakanı: MURAT KURUM

8. Kültür ve Turizm Bakanı: MEHMET ERSOY

9. Gençlik ve Spor Bakanı: MEHMET KASAPOĞLU

10. Hazine ve Maliye Bakanı: BERAL ALBAYRAK

11. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: MEHMET CAHİT TURAN

12. Dışişleri Bakanı: MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

13. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK

14. Tarım ve Orman Bakanı: BEKİR PAKDEMİRLİ

15. Sanayi ve Teknoloji Bakanı: MUSTAFA VARANK

16. Ticaret Bakanı: RUHSAR PEKCAN


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER