Gölbaşı Belediye'sinden Türkmenlere Yardım

Gölbaşı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 3 tır yardım malzemesi Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Gölbaşı Belediye'sinden Türkmenlere Yardım
 Gölbaşı Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 3 tır yardım malzemesi Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.


Törende konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ; " Bu sene maalesef zulme uğrayan coğrafyamızda hiç eksik olmayan kan ve gözyaşına bi nebze merhem olabilmek için Türkmenlerimize yardım etmek ve onların çekmiş olduğu cefayı inşaallah birazcıkta olsa o çocuklarımızın, kadınlarımızın, savaşan gençlerimizin acılarına ortak olabilmek için onlara elimizden gelen yardımları yapmak onların yanında olmak, varlığımızı onlara hissettirmek için biz Gölbaşı Belediyesi olarak bir kampanya düzenledik. Daha önce yapmış olduğumuz Kerkük Türkmenleri gibi Bayırbucak Türkmenlerimizede yardımda bulunucaz" dedi.
 


"BİZİM BİR KARDEŞLİK BORCUMUZDUR"


Törende bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ; "Öncelikle Gölbaşı
Belediye'sine böyle güzel bir çalışmaya imza attıkları için teşekkür ederim. Ordaki Çocukların, insanların acıları, gözyaşları öyle büyük bir acı ki savaşın insanlarımızın çektiği eziyeti hissetmek yüreğimizi bir daha acıttı.Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın ister Türkiye'de ister Azerbaycan'da ister diğer türk toplum ve cumhuriyetler de ister dünyanın her  yerinde her bir insanımızın borcu kardeşlik borcu olduğu gibi ezilen,zulme uğrayan, acı çeken, göçmen durumuna düşen veya öz vatanın da toprağında kardeşlerimize herkes güçünün yettiği kadar destek olmak bizim bir kardeşlik borcumuzdur" dedi.



Törende gönderilen yardım malzemeleri listesi;

6,5 ton süt,
5 ton un,
4 ton patates,
4 ton kurusoğan,
4 ton bulgur,
2 ton pirinç,
2 ton nohut,
2 ton kuru fasulye,
1 ton sıvıyağ,
1 ton salça,
3000 adet bebek maması,
500 paket bebek bezi,
1 tır su 




Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER