Söz uçar yazı kalır! Peki, şimdi ne değişti?

Gölbaşı kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konu geçmiş dönemlerde sarf edilen sözler.

 Söz uçar yazı kalır! Peki, şimdi ne değişti?

31 Mart yerel seçimlerine bir aydan kısa bir süre kala Gölbaşı’nda siyaset de hız kazandı. Aday ve meclis üyeliği listelerinin açıklanmasının ardından partilerde yaşanan krizler kulislerin gündem konusu oldu.

AK Parti’de uzun süre siyaset yapan ancak olaylı bir şekilde partiden istifa ederek MHP’ye geçen Ramazan Şimşek’in adaylığına sıcak bakmayan bazı AK Partililer açıklanan meclis üyesi listelerinin ardından partilerine emek vermiş kişilerin de saf dışı bırakılmasına tepki gösterdi. Kimi partililer sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlarla tepkilerini dile getirirken, kimisi ise istifa etti.

Gölbaşı kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konu ise geçmiş dönemlerde sarf edilen sözler. AK Parti’nin mevcut ilçe başkanı Selim Akceylan’ın ve İlçe eski başkanı Osman Karaaslan’ın 2014 yılında AK Parti’den istifa ederek MHP’ye geçen ve şuanda Cumhur İttifakı’nın MHP’den Gölbaşı Belediye Başkan adayı olan Ramazan Şimşek ile ilgili, Şimşek’in ise AK Partiyle ilgili yaptığı açıklamalar kulislerde konuşuluyor.

İttifak öncesi dönemlerde birbirlerine ağır ithamlarda bulunan ve haber konusu olan çirkin söylemlerin bugün unutulmasının, partiye emek vermiş kişilerin saf dışı bırakılmasının, bugün ise birlikte verilen samimi pozların inandırıcı olmadığının konuşulduğu kulislerde şimdi tek bir soru soruluyor: Dünden bugüne ne değişti?

 

Bir önceki dönemde neler yaşandı?

İşte geçmişte yaşanan ve kulislerde konuşulanlar…

“İstenmediğim yerde durmam”

2005- 2008 yılları arasında AK Parti İlçe sekterliği görevinde bulunan Ramazan Şimşek Ekim 2008’de AK Parti İlçe Başkanı oldu ve 2011 yılına kadar ilçe başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılında Genel Merkez ve Ankara İl Başkanlığı’nın kararı ile Şimşek görevden alındı ve ilçe başkanlığı görevine Osman Karaaslan atandı. 2013 yılında Şimşek,  yaklaşan 2014 yerel seçimleri için kolları sıvadı ve Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. İlçe binasına konvoy eşliğinde kalabalık bir toplulukla gelen Şimşek, dosyasını dönemin ilçe başkanı Osman Karaaslan’a teslim etti. Gölbaşı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmeyi bekleyen Şimşek, 18 Ocak’ta Fatih Duruay’ın aday gösterilmesi ile hayal kırıklığına uğradı. Şimşek, “AK Parti’de verilen sözler tutulmadı. 2009 yerel seçimlerinde partimizin aleyhine çalışanlar, oy vermeyenler partinin başına getirildi. Yapılan yanlışlardan dolayı istifa ediyorum. İstenmediğim yerde durmam.’ diyerek 2014 Şubat ayında belediye başkan aday adaylığından ve partisinden istifa etti, MHP’ye geçerek meclis üyesi adayı oldu. Şimşek ile birlikte 900 kişinin daha istifa ettiği yerel ve ulusal gazetelerin manşetlerinde yer aldı.

“Şimşek, AK Parti’nin sokağından geçemez!”

Şimşek’in AK Parti’den istifa etmesi ve sonrasında söylediği söylemler AK Parti cephesinde ise çok büyük tepkiyle karşılandı. Dönemin ilçe başkanı Osman Karaaslan yaptığı basın açıklamasında “ Partisini bırakıp giden adama biz dava adamı demeyiz. İstifa eden 900 kişinin ismini saysın ilçe başkanlığından istifa ederim” sözleriyle Şimşek’e meydan okudu. “Bırakın camiamıza girmeyi, artık AK Parti’nin sokağından bile geçemez’ diyerek Şimşek’e yüklenen Karaaslan, “Kendisini komik duruma düşürdü, sana kargalar bile güler. Başkanını, davasını satanlarla işimiz olmaz” ifadelerini kullandığında 2014 yerel seçimlerine sayılı günler vardı!

“900lü Hezeyan! 900’lü Palavra!”

Şimşek’in istifasına bir tepkide dönemin gençlik kolları başkanı Selim Akceylan’dan geldi. Akceylan,  900’lüHezeyan, 900’lüPalavra hastagları ile “21.01.2014 – 03.02.2014 22 günden inanılmaz değişim” ifadesiyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Şimşek’in adaylık açıklamasının arından Fatih Duruay’a destek olduğu ve aynı ay içerisinde MHP’ye katılım sağladığı iki yarı fotoğrafı da ‘Dünden bugüne ne değişti?’ yazısıyla paylaşımına ekledi.


Peki şimdi?

Ramazan Şimşek, AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın Gölbaşı Belediye Başkan Adayı.

Osman Karaaslan: Ortak çıkılan Cumhur İttifakı listesinde 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı

Selim Akceylan: AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı 

Söz uçar yazı kalır! Yorum kamuoyunun!

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER