TEMİZ ANKARA İÇİN BÜYÜKŞEHİR'DEN GECE NÖBETİ

Ankara’nın çevre ilçelerine de hizmet götürme sorumluluğuyla birlikte iş yoğunluğu artan Büyükşehir Belediyesi, 5 milyonluk kenti yaşanabilir kılmak için hizmetlerini geceleri de sürdürüyor.

TEMİZ ANKARA İÇİN BÜYÜKŞEHİR'DEN GECE NÖBETİ
 -TEMİZ ANKARA İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GECE NÖBETİ...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KENT TEMİZLİK VE BAKIM EKİPLERİ,

TEMİZ BİR ANKARA İÇİN GECE-GÜNDÜZ SEFERBER OLUYOR

-HER GÜN 600’Ü AŞKIN NOKTADA ÇALIŞMA YAPAN EKİPLER, GÜNDÜZ

YAYA YOĞUNLUĞU NEDENİYLE YAPAMADIĞI HİZMETLERİ, GECE

YARISINDAN SONRA YERİNE GETİRİYOR

  

Ankara’nın çevre ilçelerine de hizmet götürme sorumluluğuyla birlikte iş yoğunluğu artan Büyükşehir Belediyesi, 5 milyonluk kenti yaşanabilir kılmak için hizmetlerini geceleri de sürdürüyor.

Caddeler, meydanlar, alt ve üst geçitler, refüjler, anıtlar, toplu ulaşım noktaları ile bu bölgelerde bulunan, kente işlevsellik ve kimlik kazandıran tüm kent mobilyalarının tanzim, temizlik ve bakımından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, gündüz saatlerinde yaya yoğunluğu nedeniyle gerçekleştiremediği hizmetleri, gece yarısından sonra yerine getiriyor.

Gündüz saatlerinde hem yaya hem de araç yoğunluğu nedeniyle çalışmalarını kısmen yürüten Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ve Kent Bakım ekipleri, Ankaralıların istirahat saatlerinde yoğun bir mesaiye başlıyor ve yollarda temizlik-bakım çalışmalarını yerine getiriyor.

Emniyet birimlerinin belirlediği saatte, trafik akışının kesintisiz olduğu güzergahlarda yol boyu güvenlik önlemlerini alarak çalışmalarına başlayan ekipler, kaldırımlarda ve refüjlerde temizlik yapıyor, çöp koyma yerlerini deterjanla yıkayarak hijyen hale getiriyor. Ekipler, yazı yazılarak kirletilmiş bölgeleri basınçlı suyla temizleyerek, kirli görüntülerden çıkartıyor.  

Gündüz saatlerinde 2 milyonu aşkın kişinin uğradığı Ulus, Sıhhiye ve Kızılay semtleri ile araç yoğunluğunun hiç eksilmediği Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Necatibey Caddesi gibi önemli arterlerdeki kaldırımlarda çöp koyma yerlerinde ilaçlı temizlik gerçekleştiren ekipler, Atatürk Bulvarı’nı ikiye bölen cam bariyerleri, yolların boş olmasından yararlanarak yıkıyor ve görsellik kazandırıyor. Kent bakım ekipleri, ızgaraları da temizleyerek, yoğun yağışlara hazır hale getiriyor.

 

-ALTGEÇİTLERDE DE GEÇ SAATLERDE TEMİZLİK VE BAKIM YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ankara trafiğinin aksamaması için gece geç saatlerde altgeçitlerde de temizlik ve bakım hizmetlerini yerine getiriyor.

Kent Temizlik ekipleri, altgeçitlerde araç kirliliğini ortadan kaldırırken, Kent Bakım ekipleri de altgeçitlerin aydınlatma, kamera gibi sistemlerini kontrolden geçiriyor, elektrikli ünitelerin bakımını gerçekleştiriyor. 















Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER