Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden örnek yarışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı Atık Koordinasyon Şube Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Türkiye’de ilk kez kendi personeli arasında “Ödüllü Elektronik Atık Yarışması” düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden örnek yarışma

  E-Atık Yarışması ile “Elektronik atıklarınızı dönüştürelim, atıklarınıza yeni bir hayat verelim” sloganıyla yarışmayı kazanan ilk üç personele ödülleri verildi.

 

YARIŞMA İLE 1 TON ELEKTRONİK ATIK TOPLANDI

         Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ortak sürdürdüğü Sıfır Atık projesi kapsamında Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile işbirliği yaparak, ödüllü e-atık toplama yarışması sayesinde 1 ton elektronik atık toplandı.

       Yarışma kapsamında kilogram bazında toplanan elektronik atıklar; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisans alınan toplama ayırma ve işleme tesisi olan TBT’ye, MOTAT (Mobil Tehlikeli Atık Taşıma) sistemi ile teslim edilerek geri dönüşüme kazandırıldı.

      

YARIŞMA İLK KEZ BÜYÜKŞEHİRDE BAŞLATILDI

      TÜBİSAD Çevre Mühendisi Bengisu Evrensel, kamu kurum ve kuruluşları arasında atık toplama konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir fark yarattığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Yetkilendirilmiş kuruluş olarak elektronik atıkları geri dönüşüme kazandırmak, kamuoyunda farkındalık oluşturmak, elektronik atık bilincini sağlamak ve insanların bu konuda eksik yanlarını tamamlamak için bu kampanyayı başlattık. İlk kez bu kampanyayı Büyükşehir Belediyesi ile başlattık. İlk olmasına rağmen kampanya beklentinin üzerinde ilgi gördü. Bu işbirliği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

       

ELEKTRONİK ATIKLARIN ÇEVREYE ZARAR VERMESİ ÖNLENİYOR

         Furkan Kaya birinci olarak diz üstü bilgisayar kazanırken, “Elektronik cihazların içeriğindeki zararlı atıklarda kurşun bulunuyor. Bu nedenle insanlar ve doğa için tehlike oluşturuyor. Yarışma sayesinde hem çevreye hem de topluma hizmet etmiş olduk. Tüm insanları bu konuda daha bilinçli olmaya davet ediyorum” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

         Yarışmada ikinciliği kazan Ahmet Nezih Koçak’a yazıcı, üçüncülüğü kazanan Muhammet Kuzey’e ise Ses Sistemi ödülü verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2019, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER