BAŞKENT’İN AĞAÇLARINA MEVSİMSEL BAKIM

GÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in ana cadde ve bulvarları ile park ve rekreasyon alanlarında yer alan ağaçlarda budama ve koruma çalışmalarını sürdürüyor.

 Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in ana cadde ve bulvarları ile park ve rekreasyon alanlarında yer alan ağaçlarda budama ve koruma çalışmalarını sürdürüyor. Sistematik bir program izleyerek mevsimsel bakım yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, macunlama ve ilaçlama işlemleriyle de ağaçların korunmasını sağlıyor.

Budama çalışmaları konusunda bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, önceden eğitim alan Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle ilk olarak cadde ve bulvarlardaki ağaçların budandığını ve bakımlarının yapıldığını söyledi.

-8 BİN AĞACA BUDAMA-

Hatice Akgül, ana caddeler, rekreasyon alanları, prestij parklar, semtlerdeki irili ufaklı parklar ve mezarlıklarda sürdürülen çalışmalarla yaklaşık 8 bin ağacın budandığını ifade etti.

Ağaçların tepe kısımlarına sepetli iş makineleriyle ulaşılarak budama yapıldığını ve kesimden kaynaklanan ve büyük yara olarak tabir edilen kısımların da macunla kapatıldığını belirten Akgül, “Su kaybını engellemek ve dalın kurumasını önlemek maksadıyla macunlama yapılıyor. Sonra da ağaca gerekli ilaçlama uygulanıyor. Ağaçlarda budama sonrası bakım önemlidir. Büyük yaralar, mutlaka böcek ve mantar enfeksiyonuna karşı macunla kapatılmalıdır. Ağacın hasta olmaması için gerekli özen gösterilmeli ve ilaçlama yapılmalıdır” dedi.

 -“MEYVE AĞAÇLARI HER YIL BUDANMAZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü ağaç budama çalışmalarında ihtiyaç dahilinde budama yaptıklarına dikkat çeken Akgül, şöyle konuştu:

“Vatandaşlar özellikle meyve ağaçlarının budanmasını istiyor. Oysa meyve ağaçları her yıl budanmaz. Kent içinde ağaç yetiştirmek oldukça zahmetli aynı zamanda özveri isteyen bir uğraştır. Kentteki tüm ağaçlar her yıl değil ihtiyaç dahilinde budanır, ilaçlanır, hastalıklı dallar temizlenir.”

Hatice Akgül, doğal sit alanları içinde bulunan Botanik, Seymenler, Kurtuluş ve Gençlik Parkı gibi yeşil alanlarda Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alınarak budama çalışması gerçekleştirildiğini anlattı. ALO 153 Mavi Masa’ya çevre konusunda gelen tüm şikayetlerin de değerlendirildiğini açıklayan Akgül, ayrıca Başkent’teki Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı’nda yoğun bir budama çalışması sürdürdüklerini belirtti.

 -BUDANAN ARTIK DALLAR “KOMPOST” YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise budanan dal ve artıkların toplanarak “kompost” yani organik materyal olarak değerlendirildiğini bildirdiler.

Budama sonucu elde edilen büyük dallardan Büyükşehir Belediyesi’nin atölyelerinde kereste olarak yararlanıldığını kaydeden yetkililer, diğer dal ve artıkların tümünün alandan toplanarak Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca önceden belirlenen yerlere götürüldüğünü, burada toprağa gömülen artıklardan organik materyal elde edildiğini açıkladılar.

Yetkililer, bu şekilde zenginleştirilen toprağın fidan yetiştiriciliği ve seracılıkta kullanıldığını sözlerine eklediler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.