ÜYE SAYISI258’E YÜKSELDİ
Engelli bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerine imkan sağlamak için tüm tecrübe ve ilgilerini esirgemeyen eğitmenler, Başkentin dört bir yanından gelen engelli vatandaşların azmederek birçok konuda kendini ispatladığını söylüyor.
Kısa zamanda merkezin engelli üye sayısının ise 258’e yükseldiğini belirten eğitmenler, müzikten takı tasarımına kadar birçok alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatıyor.
EN EĞLENCELİ EĞİTİM
Engelli üyelerden oluşan ritim ve halk oyunları ekibi çeşitli etkinliklerde sahne alarak Başkentlilerle de buluşuyor.
Futbola ilgi duyan ve Futbol Takımına giren üyelerin profesyonel futbolculara taş çıkaracak düzeyde maç yaptığını vurgulayan Takım Lideri Levent Metin, duygularını şu sözlerle özetliyor:
“Öncelikle zihinsel engelli futbol takımının kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.8 yıldır lokalin üyesiyim. Her hafta futbol dersi alıyoruz. Tüm ekibimle beraber maça büyük bir keyifle geliyoruz.Takımı günden güne geliştiriyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Belediye BaşkanımızDoç. Dr. Mustafa Tuna’ya ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum.”
SAHNE TOZU VE ALKIŞLAR
Lokalde üyelerin yeteneklerinin azımsanmayacak düzeyde olması ve sanatsal üretim yaparak sosyalleşen bu özel gençler arasında Ankara Oyun Havaları ve Seymen ekibinde olanlar da var.
MÜZİK İLE YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR
Lokaldeki Müzik Atölyesi’nde yer alan def, darbuka, bendir, zil ve davul gibi enstrümanlarıkısa sürede çalmayı öğrenen engelli gençler müziğin ritmine kendileri kaptırarak, öğrenirken de eğleniyor.
Enstrüman çalmayı çok sevdiğini anlatan Ritim grubuüyelerinden Rabia Şahin için de bu lokalin önemi ve anlamı çok büyük:
“5 yıldır lokalin üyesiyim. Müzik bana çok iyi geliyor. Müzik aleti çalarak kendimizi ifade etmiş oluyoruz. Burada kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. Arkadaşlarımla hem öğreniyor hem de eğleniyoruz. Tüm eğitmenlerime teşekkür ederim.”