İstanbul'da ilk gün çilesi

GÜNDEM

3 ay sürecek olan yollardaki bakım ve onarım çalışmalarının ilk günü saatlerce trafikte geçti.

Kilometrelerce araç kuyrukları, akmayan trafik, işe geç kalma stresi sinirleri iyice gerdi. Vali Avni Mutlu İstanbullulardan özür diledi ama "Yapacak bir şey yok" diye de ekledi.

ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri İstanbul'un can damarları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) ile Haliç Köprüsü'nde aynı anda başlayan çalışmaları İstanbulluları isyan ettirdi. Köprülerdeki çalışmalar nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa-Anadolu geçişinde 2 şerit dün gece 00.30'da, Mecidiyeköy Topkapı istikametinde ise Haliç Köprüsü'nün yan yolu sabaha karşı 05.30'da kapatıldı. İşe gitmek için araçlarıyla yola çıkanlar uzun kuyruklar oluşturdu. FSM'de dün gece itibariyle başlayan ve 24 saat çalışma süresiyle 3 ay devam edecek asfaltlama çalışmaları nedeniyle Anadolu Yakası'na geçmek neredeyse imkansız hale geldi.

METROBÜS HATTI SÜREKLİ AÇIK

Çalışmalar aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde sürecek ve ilerleyen günlerde FSM'de 1 şerit daha trafiğe kapatılabilecek. Haliç Köprüsü'nde Topkapı istikametinde yan yolun trafiğe kapatılması nedeniyle köprüye giriş Okmeydanı sapağında tıkandı. Haliç Köprüsü'nde 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak.

MÜTHİŞ BULUŞ. İNGİLİZCE KONUŞMAYAN KALMAYACAK. NASIL MI? TIKLAYIN!
ARABALI VAPURA AKIN

Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, Sirkeci- Harem arabalı vapur seferlerinin sayısını artırdı. Sirkeci ile Harem arasında çalışan 4 gemiye ek olarak Eskihisar-Topçular arasında çalışan 600 yolcu ve 80 araç kapasiteli 2 gemi daha takviye edildi.

Trafik çilesi nedeniyle sürücüler, sosyal paylaşım sitelerinden ve radyolara bağlanarak durumu protesto etti. Bazı sürücüler ise yol boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerini görünce kornalarına basarak tepki gösterdi.

FSM ve Haliç köprülerinde bunlar yapılacak

FATİH Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak olan çalışmalar, sadece asfalt yenileme çalışmasını içermeyecek. Köprü tabliyesinin korozyondan korunması için asfalt öncesinde birtakım işlemlerden geçmesi gerektiğinden, köprü üzerindeki mevcut bozuk zemin iş makineleriyle temizlenecek, ardından çelik tabliyenin tamiratları ve izolasyonu da hayata geçirilecek. Dolayısıyla, çelik tabliyenin galvanizlenmesi ve izolasyon işlerinin de yapılması nedeniyle çalışma süresince yolun trafiğe kapalı olması gerekecek.

Asfalt için gündüz çalışması

Söz konusu köprüler çelik olduğu için yapılacak izolasyon uygulamalarının nem görmemesi ve sıcak havada yapılması gerekecek. Ayrıca çelik köprülerdeki bakım onarım çalışmaları, uygulanacak mastik asfaltın özellikleri sebebiyle, gündüz saatlerinde yapılmasını zorunlu kılacak. Ayamama Deresi ıslahı ise kazık imalatı yapılarak aç-kapa yöntemiyle otoyolun altına menfez yapılması işi olarak gerçekleşecek. Kazıklar çakıldıktan sonra üst kısımda trafik akışı sürerken altta çalışmalar devam edecek.

İstanbullu çileyi anlattı

TRAFİK çilesi nedeniyle sürücüler, sosyal paylaşım sitelerinden ve radyolara bağlanarak durumu protesto etti. Bazı sürücüler ise yol boyunca Karayolları ekiplerini görünce kornalarına basarak tepki gösterdi.

TRAFİKTEN KURTULUŞ REHBERİ

İstanbul'da trafik çilesi başladı! İşte köprü trafiğinden kurtulmanın yolları...

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde bugünden itibaren onarım ve tadilat işleri başlıyor. 3 ay boyunca tadilatta olacak olan köprüde Avrupa'dan Asya'ya geçişlerde kullanılan 3 şerit kapalı olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , bakım sürecinin İstanbul trafiğini etkileyeceğini belirterek ''Gerekli tedbirleri aldık. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Trafik te mümkün mertebe bu saatleri dikkate alarak ve toplu taşımaları kullanarak veya birlikte araç kullanarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz" dedi.

İDO CEO'su Önder Sezgi de ''İstanbul 3 ay boyunca denizdeki otobanı kullanacak. Bize burada büyük iş düşüyor. Yolcu ve araçların konforlu bir şekilde seyahat etmeleri için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Kim ne önlemler aldı, İstanbullular ne yapmalı? İşte yanıtı...

Start verildi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 3 şerit 3 ay kapalı. İlk çalışma Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte yapılacak.

Galata Köprüsü de bakımda. Bu gece köprü 01:30 - 04:30 arasında bakıma alınacak.

Araçlar için

Sürücülerin tek alternatifi Sirkeci-Harem arabalı vapur. İDO Sirkeci-Harem hattında çalışan arabalı vapur sayısı 4'ten 6'ya çıkarıldı.
Bu hatta bugünden itibaren tarifeye bağımlı çalışılmayacak. Doldur-boşalt usulüyle çalışılacak.

Gece 22.30'a dek yapılan seferler 24.00'e kadar uzatıldı.
1 arabalı vapur yedekte bekletilecek.

Dikkat!

Hafta sonu vapur sayıları Eskihisar-Topçular hattında oluşan yoğunluk nedeniyle arttırılamayacak ve sadece 4 vapur çalışacak. Dolayısıyla haftasonları Sirkeci-Harem hattında trafik yoğunluğu artacak.

Ücret Tarifesi

Sirkeci-Harem hattında iki farklı ücret tarifesi uygulanıyor:
Normal saatler ve PİK saatler.
(Harem-Sirkeci yönünde sabah
07:00 - 10:00,
Sirkeci-Harem yönünde akşam
16:00 - 21:00)

YAYALAR İÇİN

DENTUR:

Küçüksu-Tokmakburnu (köprü civarı) hattında ek sefer için şehir hatları ile görüşüyor.

Üsküdar-Beşiktaş sefer sayısını sıklaştırdı.

TURYOL:

Üsküdar-Eminönü ve Kadıköy-Eminönü arasında sefer sayısı arttı.

Metrobüs:

Onarımlar sırasında Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasında 30 saniyede bir aksamadan metrobüs seferleri yapılmaya devam edilecek.

İETT trafiği daha da sıkıştıracağı için sefer sayılarını artırmadı.

Araçta tek kişi olmamalı

Trafik operatörü Alpay Konar: İşlere gidiş-gelişlerde trafiğe çıkış saatleri sürücüler tarafından daha iyi organize edilmeli.

Daha erken trafiğe çıkmak herkese fayda getirecektir.

Tüm gün yoğunluk oluşabileceği için muhakkak alternatif planlar yapılmalı ardından trafiğe çıkılmalı.

Boğaz köprüsüne yüklenmeler çok fazla olacağı için deniz ulaşımı kullanılmalı.

Vatandaşlar mümkün olduğunca toplu taşımayı kullanmalı.

Sürücülerde birbirleriyle paslaşarak tek araçta birden fazla kişiyle seyahat etmeli

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.