İNTERNET HABER - Hükümet- cemaatsavaşında açık bir şekilde taraf olan Sabah Gazetesi'nin başyazarı Mehmet Barlas, bugün ananas karışıklı bir yazıyla sarstı.
Uganda-Amerika ve Türkiye üçgeninde Cemaatin ihaleler dağıttığını vurgulayan Barlas, meşhur 'Yaratılanı yaradandan ötürü severiz" sözünü Gülen için çok başka şekilde yorumladı.
Barlas, "Tabii ki yaratılanı "Yaratan"dan ötür sevmek gerekir... Ama bu sevgi "Bazı yaratılanlar"ın her davranışlarının, Yaratan tarafından onaylanacağı anlamına da gelmez." diye yazdı.
İşte yazıdan çarpıcı bölümler;
AMERİKA - Uganda Türkiye üçgeninde bir yaşam. Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen, bir yandan Türkiye'deki siyasete, yargıya, ekonomiye, bankacılığa ilişkin gelişmeler konusunda ağırlığını koyarken, bir yandan da Uganda'daki bir petrokimya tesisinin hangi Türk girişimciye verileceği konusunda tercihini seslendiriyor.
SÜRGÜNDEKİ HÜKÜMET Mİ? ABD'NİN YEDEK DARBE EKİBİ Mİ?
Gülen'in kendi isteği ile Amerika'da ikamet ettiğini bilmesek, onu Türkiye'deki tek parti iktidarının zulmünden kaçanların oluşturduğu "Sürgündeki Hükümet "in lideri şeklinde niteleyebiliriz. Eski alışkanlıklarımızla da "Demek ki Washington Türkiye'deki bir darbe için gerekli kadroları kendi topraklarında yedekte bekletiyor" bile diyebiliriz.
UGANDA HANGİ DİNDEN?
Bir başka gerçek de şöyledir... Çıkarlar söz konusu olduğunda "Din kardeşliği" benzeri kavramların pek fazla anlamı yoktur. Örneğin Uganda nüfusunu oluşturan 35 milyonu aşkın insanın yüzde 85'i Hıristiyan'dır. 1986'da bir darbeyle devlet başkanı olan ve o günden bugüne her seçimde başkanlığını koruyan, dediği dedik Yoveri Musoveni de Anglikan Kilisesi'ne bağlı bir Hıristiyan'dır.
Kokuşmuşluk gerçeği Nasıl oluyor da Uganda'da önemli bir yatırımın kaderi, kökü dışarıdaki bir Islami cemaatin (veya örgütün) elinde bulunabiliyor? Nasıl oluyor da Islami bir cemaat, Hıristiyan Uganda'daki bir rafinerinin yapımının kime verileceği konusunda söz sahibi olabiliyor? Bunun nedeni "Kokuşmuşluk" olabilir...
ANANASLARI KİM YİYECEK?
Gülen'in Koç'lara teklif edilmesini ve bu şekilde gönüllerine girilebileceğini önerdiği rafineri inşaatına gelince... 2012'de çıkartılan "Petrol Yasası" ile bu alandaki tüm yetkiler Museweni yönetimine verilmiştir.
Kısacası birilerinin gönlüne girilirken, birilerinin cüzdanına girmek aynı anda mümkün olabiliyor. Biz burada "Büyük patron kim" ya da "Ananasları kim yiyecek" diye araştırırken, bakalım Ugandalılar da "Bizim ekonomimizin kararları Kampala yerine Pensylvania'daki bir çiftlikte mi veriliyor" sorusuna takılacaklar mı?
Mehmet Barlas'tan Gülen için en ağır yorum
Mehmet Barlas'tan Gülen için en ağır yorum
GÜNDEM
Barlas bugüne kadar Cemaat'e çok şey yazmıştı ama bugünkü en ağır yazısı. Ananaslardan girmiş ve bakın finali nasıl yapmış;
Paylaş: