Prof. Dr. Hancı, bu görev köpeklerinin, öldürüldükten sonra cesedi taşınmış kişilerin olay mahallindeki izlerini, ceset parçası veya kemik olmasa dahi bulabileceklerini belirtti. Hancı, bu köpeklerin, beton altına gömülmüş cesetleri bile bulabileceklerini söyledi.
İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde K- 9 arama kurtarma köpeklerini yetiştiren ekibi yöneten Eğitmen Dinçer Gülbağ, Boomer'ın yanı sıra sınava katılan, Ankara Emniyeti Köpek Eğitim Merkezi’nin (KEM) yetiştirdiği 3, Samsun AFAD’ın yetiştirdiği 1 ve Nevşehir Jandarma Köpek Eğitim Merkezi’nin (JAKEM) yetiştirdiği 1 ceset arama köpeğinin de bu alanda ilk örnekler olduğunu, kendilerinin de Türkiye’de yeni başlayan bir uygulamaya öncülük ettiklerini belirtti.
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu eğitimle, ceset arama köpeklerinin, adli tıp vakalarında, olayların aydınlanmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Gülbağ, Boomer'ı, boğulma olaylarında su altı arama kurtarma ekiplerine yardımcı olarak, cesetlerin daha kolay bulunması konusunda eğitmeyi de planladıklarını ifade etti.