Pikniklerde yakılan mangalların, kontrol edilmediği takdirde büyük yangın riski taşıdığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, sıcak havalarında bu riski en üst seviyeye çıkardığını vurgulayarak, “Piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih edenler, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan alandan ayrılmasınlar” uyarısında bulundu.
Piknik yapanların, bölgeden ayrılmadan önce yaktıkları ateşi söndürerek üzerini mutlaka toprakla kapatmaları gerektiğini belirten Celil Sipahi, ''Piknik alanında insanları bekleyen gizli bir tehlike var. O da cam ve şişe kırıklarının ortalıkta bırakılmamasıdır. Bunlar, güneşin etkisiyle mercek işlevi görerek, otların tutuşmasına yol açabilir'' diyerek vatandaşlardan orta yerde kesinlikle şişe ve cam kırıklarını bırakmamalarını istedi.
“BAŞKENT’TE TÜM BARAJ, GÖL, GÖLET VE AKARSULAR BOĞULMA RİSKİ TAŞIYOR”
Sıcak havalar nedeniyle boğulma olaylarında artışlar olduğunu da hatırlatan Celil Sipahi, mesire alanlarındaki baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerine kesinlikle girilmemesi uyarısında bulundu.
Uzun tatil süresince, özellikle çocukların göl, gölet ve ırmak gibi mesire alanlarında serinlemek amacıyla suya girdiklerini, bunun ciddi boğulma riski taşıdığına dikkat çeken Celil Sipahi, anne-babalardan çocuklarına göz-kulak olmalarını istedi.
Her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdikleri sularda boğularak geride büyük acılar bıraktıklarını kaydeden Celil Sipahi, “Başkent’te bulunan tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsular; yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun değil. Söz konusu sular, profesyonel yüzücüler için bile tehlikeli” dedi.
Sipahi, tüm vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve mutluluk içerisinde geçirmesi dileğinde bulundu.