Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) tarafından düzenlenen Gerder Vadisi Doğa Yürüyüşü gerçekleşti.
Gerder Vadisi’nin tahribat edilmeye başlandığını da gören Gölbaşı’nın çevreci sosyal insanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gerder Vadisi’ni koruyamadığı aksine doğanın bozulmasına seyirci kaldığını belirttiler.
Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Gerder Vadisi Doğa Yürüyüşü’nün amaçladıkları şekilde gerçekleştiğini, bu bölgenin başkentin en güzel dinlenme ve doğa sporları yapılan bir yer olabilceğini belirterek şöyle konuştu. “Bu bölge de doğa turizmi adına her şey yapılabilir. Bu bölge de özel mülkiyet sahipleri de var. Her türlü doğa sporlarından, günü birlik piknik alanları, günü birlik konaklama evleriyle su sesi, kuş sesi içerisinde tatil beldesi gibi birçok proje üretilebilir. Ancak, gördüğümüz kadarıyla doğa da bir tahrip yapılmış. Kimin tarafından nasıl yapılmış bilemiyoruz. Su deresinin üst tarafından kanal kazılmış, dere kıyısındaki topraklarda çökmeler ve yarıklar oluşmuş. Yine, bölgeden yollarda stabilize olarak kullanılan mıcır kazılmak suretiyle alınarak tahrip edilmiş… Vadinin üst tarafından altında mağara olarak bildiğimiz traverten kayaların üstüne işletmeciler tarafından kırık taşlar dökülerek doğal alanlar bozulmaya yüz tutmuş. Tüm bunların yanı sıra kimin tarafından yaptığını bilmediğimiz dereye küçük bir büz konularak üstü toprakla kapatılıp köprü yapılmaya çalışılmış. Belli ki buradaki güzelim doğayı birileri tahrip ediyor, bu konu da ilgili ve yetkililerin gereğini yapmalarını bekliyoruz. Dere kıyısına yıkılan Pazar yerindeki beton bloklar taşınmış, bazı su boruları atılmış ve bir çalışma yapılmak istenmiş. Ayrıca, mıcır ocağı da halen gündemde olup neresinden bakarsanız bakın birileri bu vadiyi yok etmeye çalışıyor.”dedi.
Turizm Haftası nedeniyle yapılan yürüyüşün, Hıdrellez’de de gerçekleşeceğini belirten İsa Ömercan amacımız insanları doğayla bütünleştirmek, doğa bilincini hep birlikte yaşamak ve doğanın katledilmesini de önlemektir. Artık bir gerçek var ki, beton yığınları arasındaki insanlarımız doğal ortamlara kaçıyor. Nefes alabilecek ortamlar arıyor. Gölbaşı’nda yapay olmayan bu zenginliğimizi koruyup, gelecek nesillerin de yararlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 11:00