Ataşehir'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle inşa edilen ve açılışını da bizzat Erdoğan'ın yaptığı Mimar Sinan Camii'ne atanan 34 yaşındaki İmam İbrahim Urgancı, Akşam'dan Ercan Sarıkaya'ya konuştu.
Urgancı, "10 bin kişinin namaz kılacağı camide görevlendirildiğim için şanslıyım. Atandığımı öğrenince büyük coşku duydum. Vaizlik ve müftülük eğitimi aldım. Yüksek lisans yapıyorum ve öğrendiklerimi güncele taşıyorum; bunlar atanmamda etkili olmuştur" dedi. İşte Türkiye'nin en popüler camiinin imamı Urgancı'nın mesajları:
"GÜNCELİ TAKİP ETMELİ"
"Bir imam hatipli, toplumu, içinde bulunduğu sıkıntıları, günceli iyi takip etmeli ve hitap ettiği kitlenin gönlüne ulaşmalı. Onların zihnide bir takım şimşekler çaktırmak bazı ifadeleri özenle seçmeyi gerektiriyor. Eğer kaynağınız sağlamsa, bir kişiyle 10 bin kişi arasında bir fark olmuyor.
"İMAM GÜN BOYU NÖBETTE OLUR"
Selatin camilerinin diğer camilerden farkı, gün boyu mutlaka bir imam müezzin nöbette olur. Gelenlere cami ve dini konulurda bilgi verir. Camide, Kuran eğitimleri yapıyoruz. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden camimize turlar düzenleniyor.
MİMAR SİNAN CAMİİ AÇILIŞ FOTOĞRAFLARI
"TEKNOLOJİYİ KULLANACAĞIZ"
Caminin bulunduğu alana finans merkezi de yapılacağı için cemaat profilimiz farklılaşacak. Kendimizi geliştireceğiz ve teknolojiyi kullanacağız. Bir takım yansılarla vaazlarımızı caminin çeşitli yerlerine yansıtacağız.
MİMAR SİNAN'DA İLK CUMA
"CEMAATE SABAH ÇORBASI VERECEĞİZ"
Her pazar, sabah namazını kılıp Kuran-ı Kerim tilaveti yaptıktan sonra camiye gelenlere sabah çorbası ikram etme gibi bir düşüncemiz var. Toplumsal konulara ilişkin önemli hocaları camimizde cuma namazları öncesi bilgi vermeleri için davet edeceğiz.
"İNTERNET VAZGEÇİLMEZİM"
İnternete her gün belli saatlerde girer ve gündemi takip ederim. İnternet vazgeçilmezim.
EVLENME PROGRAMLARI İZLİYOR
Fenerbahçe Başkanı'nın yargılanmasını çok dikkatli izledim ve toplumun nasıl sahiplendiğini gördüm. Evlilik programları halkın nabzını tutmak adına önemli. İnsanlar en yakınlarına anlatamadıklarını belki zaruretten belki farklı nedenle bu programlarda anlatabiliyor. Burada bizim toplum profilini görmemiz ve ahlaki seviyeyle ilgili bir ölçü çıkarmamız mümkün. İyi gözlemlemek ve ders çıkarmak gerekiyor. Toplumu anlamak adına bunları izlemeliyiz. Toplumun seviyesini dikkate alarak tebliğler yapmamız gerekiyor.
"MAGAZİN FAYDALI OLABİLİR"
Magazin bence eğlencedir. Toplumun belli bir kesimini anlamak, tanıtmak adına faydalı görüyorum. Magazin camiasının içindeki insanları programlardan izlemek yerine birebir iletişim kurmak daha faydalı olabilir.
"ORUÇ TUTMAYANI RENCİDE ETMEMELİ"
Camiye gelenle gelmeyen arasında fark oluşturmamamız gerekir. Din görevlilerine büyük görev düşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet içi eğitimi var. Sadece halkımızın nabzını tutmamız adına camiyi daha aktif hale getirmemiz gerekiyor. Yapmamız gereken, modern çağın insanını kendisiyle başbaşa bırakıp nefsini terbiye etme imkanı için telkinlerde bulunmak. Artık teknoloji gelişti herkes bilgiye kolay ulaşıyor. Biz imam olarak orucun faziletlerini anlatırken, oruç tutmayanları ise rencide etmemeliyiz."
İKİ DİL BİLİYOR, YÜKSEK LİSANS YAPIYOR
İşçi emeklisi babanın 3 çocuğundan biri olan İmam İbrahim Urgancı Beykoz'da doğdu. Elmalı Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi aldı. Bir süre Kadıköy'de yabancı dil ağırlıklı İmam Hatip Lisesi'nde okuduktan sonra Beykoz İmam Hatip Lisesini bitirdi. Marmara İlahiyat Fakültesinde okudu. Vekil imam olarak Sakarya'da göreve başladı. 2008'de Pendik'te Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Haseki Eğitim Merkezi'nde vaizlik ve müftülük eğitimi aldı. İngilizce ve Arapça bilen Urgancı, Marmara Üniversitesi'nde Hadis üzerine yüksek lisans yapıyor.
En Son Haber
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 12:27