EGO otobüslerinin dini bayramların ardından milli bayramlarda da ücretsiz olmasından öğrenci evlerinde yüzde 50 su indirimine, asfalt katılım payının kaldırılmasından Belediye Meclisi’nin ve hizmet alım ihalelerinin canlı olarak yayınlanmasına kadar birçok konuda verdiği sözleri kısa süre içinde yerine getiren Başkan Yavaş’tan, Polatlıların uzun süredir beklediği müjde de geldi.
Sosyal sorumluluk projelerinden alt yapıya kadar Başkentlilere verdiği sözleri tek tek hayata geçiren Başkan Yavaş, seçim döneminde Polatlılara şehir şebeke suyunun döşenecek yeni hatla ilçeye getirilmesi yönünde verdiği sözü de tuttu.
“ASKİ ŞEBEKE SUYU 2021’DE POLATLI’DA”
ASKİ şebeke suyunun Polatlı İlçesine getirilmesi için ihaleye çıkılacağını açıklayan Başkan Yavaş, ASKİ içme suyunun Polatlı ilçesinde kullanılmasını sağlayacak, “İvedik, Etimesgut, Sincan, Temelli, Polatlı İçme Suyu Ana İletim Hattı” projesi için ASKİ tarafından hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Ana isale hattının üç etaptan oluştuğunu ve ilk etabı için ihaleye çıkılacağını belirten Başkan Yavaş, dev projenin en kısa sürede tamamlanacağının altını çizdi.
“106 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA İSALE HATTI DÖŞENECEK”
ASKİ suyunun şehir şebekesine verilme noktası olan İvedik Arıtma Tesislerinden başlayacağını ve Polatlı ilçesine kadar devam edeceğini vurgulayan Başkan Yavaş, toplamda 106 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeneceğini söyledi.
İsale hattı yapım çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını belirten Başkan Yavaş, Ana İletim Hattı Projesini 2021 yılında tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti.
İvedik, Etimesgut, Sincan, Temelli, Polatlı İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi’nin ilçe için önemini vurgulayan Başkan Yavaş, İvedik-Etimesgut arasında 28 kilometre uzunluğundaki ilk hattın yapım çalışmaları için ASKİ’nin 17 Temmuz’da ihaleye çıkacağını kaydetti.
“İLK KAZMA AĞUSTOS AYINDA ATILACAK”
Proje yapım çalışmalarına Ağustos ayında başlanacağını söyleyen Başkan Yavaş, projenin diğer aşamaları hakkında şu bilgileri verdi:
“Toplam hat uzunluğunun 106 kilometre olacağı projede; bu yıl ihale edilecek 2. etap Sincan Saraycık’tan Temelli Malıköy’e kadar 56 kilometre uzunluğunda olacak. 2020 yılında ihalesi gerçekleştirilecek 25 kilometre uzunluğundaki 3 etap ise isale hattı Malıköy-Polatlı arasında inşa edilecek. Projenin 3. etabının da tamamlanmasının ardından 2021 yılı içinde ASKİ’nin suyunu Polatlılıların musluklarından akıtmayı hedefliyoruz.”
POLATLI’NIN MEVCUT ŞEBEKE HATTI DA YENİLENECEK
Projeye paralel olarak Polatlı’daki mevcut şehir şebeke hattının da yenileneceğini açıklayan Başkan Yavaş, şöyle konuştu:
“ASKİ tarafından Polatlı’ya getireceğimiz suyun sağlıklı ve temiz bir şekilde musluklardan akıtılması için eskiyen veya yetersiz olan mevcut şehir şebeke hattını da proje kapsamında yeni baştan döşeyeceğiz. Alt yapı yenileme çalışmalarını projeye paralel olarak gerçekleştirileceğiz.”
“2 BİN 200 MM ÇAPINDA ÇELİK BORU DÖŞENECEK”
Projenin takvim planlaması konusunda bürokratlarıyla bir araya gelen ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı da, şu detayları paylaştı:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. ASKİ şebeke suyunun bir an önce Polatlı’ya ulaştırılması için yoğun bir mesai harcıyoruz. Etimesgut, Sincan, Temelli ve Polatlı ilçesinin şimdi ve gelecekteki su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan projemizde isale hattında 2 bin 200 çapında çelik borular döşenecek.”
“POLATLI’YA 20 BİN METREKÜP SU VERİLECEK”
Projenin tamamlanmasıyla Ankara’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Çamlıdere, Eğrekkaya, Kavşakkaya, Kurtboğazı ve Gerede’den gelen suyun Polatlılar tarafından da kullanacağını belirten Kınacı, “ASKİ’nin Polatlı’ya vereceği su miktarı nüfusa orantılandığında 20 bin metreküp civarında olacak. Ankara’ya verilen suyun 1 milyon 300 bin metreküp olduğunu düşünürsek, verilecek su miktarı mevcut su miktarının yüzde 1,5’luk kısmına denk gelecek” dedi.
Şehirlerin gelişmesinden önce alt yapısının yapılması gerektiğini ifade eden ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, şunları söyledi:
“Ne yazık ki ülkemizde alt yapılar yapılmadan önce siteler, evler, işletmeler, tesisler yapılıyor. Sonrasında da alt yapının yapılması isteniyor. Diğer alt yapı sistemleriyle birlikte planlanmadığı için inşaatta da güçlükler ortaya çıktığı gibi maliyeti de artıyor. Bizim önceliğimiz Başkentimizde alt yapı hizmetlerini daha önce yaparak, sonrasında üst yapıya izin vermek olacak.”
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019, 11:59