Mücahit Öztürk'e Gölbaşı'ndan büyük destek

Mücahit Öztürk, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Mücahit Öztürk'e Gölbaşı'ndan büyük destek

Başkan adaylığını, TEİAŞ tesislerinde düzenlediği bir toplantıda açıkladı. Konuşmasında, işitme engelli sporculara hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ve uzun yıllar boyunca bu alanda çeşitli görevler üstlendiğini vurguladı.

Öztürk şu ifadceleri kullandı;

Ben Mücahit Öztürk, 1977 Sivas doğumluyum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi BESYO mezunuyum. 10 yaşında başladığım spor hayatım, 15 yaşında Ankara Ulaştırma Spor’da milli güreşçi olarak transfer olmamla devam etti. Güreşle başladığım kariyerim, üniversite yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi futbol takımına girmemle tamamen farklı bir branşa yöneldi. Yıllarca birçok amatör takımda teknik direktör olarak görev aldım. 10 yıla yakın süredir işitme engelli camiası içinde görev almanın gururunu yaşadım. Spor kariyerimin en önemli adımını, 2011 yılında başlayan İşitme Engelliler Futbol Milli Takım antrenörlüğü ile attım. 2012 yılında dünya şampiyonluğu, 2015 Avrupa şampiyonluğu, 2016 dünya şampiyonluğu ve son olarak 2017 yılında Samsun’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda olimpiyat şampiyonu olarak 4 kez üst üste altın madalya alarak kırılması zor olan bir rekora imza attık.

Yıllar sonra gelinen bu noktada camiaya olan vefa borcumdan dolayı İşitme Engelliler Federasyon Başkanlığı'na talip oldum. Bu kararı, yıllarca beraber görev yaptığım hoca arkadaşlarım, sporcu kardeşlerim ve yol arkadaşlarımla istişare yaparak aldık. Biz ekip olarak işitme engelli kardeşlerimizin ve kulüplerimizin sorunlarını ve taleplerini çok iyi biliyoruz. Bu doğrultuda birçok çalışmayı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Burada sizlere biraz da projelerimden bahsetmek istiyorum. Göreve geldiğimiz takdirde öncelikle federasyonumuzu kurumsal bir yapıya taşıyacağız. Yönetim kurulu ve bütün kurullarda liyakatlı ve ehliyetli arkadaşlarla çalışacağız. Türkiye’de işitme engelli sporlarının tanıtımında yeterli seviyede farkındalık oluşturulmamıştır. Kitle iletişim araçları ve sosyal medya platformlarında işitme engelli sporcuların başarıları sınırlı düzeyde yer almakta. Biz bu eksikliği, kamuoyunda farkındalık yaratacak kampanyalar, medya işbirlikleri ve üniversitelerle etkinlikler düzenleyerek gidereceğiz. Finansal destek ve sponsorluk anlaşmaları ile federasyonumuzu daha güçlü kılacağız (ülkemizin iki büyük firması ile anlaşmamızı sağladık; 6 Kasım seçim gününde sizlerle paylaşacağım). Hem sporcularımız hem de antrenörlerimizin gelişimi için uluslararası projelerimiz var. Deaflympics'e benzer şekilde Türkiye İşitme Engelliler Ulusal Spor Oyunları Festivali düzenleyeceğiz.

Değerli arkadaşlar, bizler İşitme Engelliler Federasyonu'nu kutuplaşmadan, kavga ve gürültüden uzak, hizmete odaklı, şeffaf ve dürüst bir düsturla yönetmeye talibiz. Ben bu camia sayesinde birçok şampiyonluklar yaşadım ve devlet sporcusu oldum. Çok emek verdik, hizmet ettik ve bu bilinçle tüm engelleri birlikte aşacağız.

Hepinize beni dinlediğiniz için teşekkür ediy

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2024, 00:20

Can Deniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER