Odabaşı'ndan Mogan Çağrısı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, katıldığı canlı yayın televizyon programında Gölbaşı Belediyesi’nin çalışmalarını anlatırken kirlenen Mogan’ı kurtarılması çağrısında bulundu.

Odabaşı'ndan Mogan Çağrısı
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, katıldığı canlı yayın televizyon programında Gölbaşı Belediyesi’nin çalışmalarını anlatırken kirlenen Mogan’ı kurtarılması çağrısında bulundu.
TRT Anadolu Televizyonu’nun “Yerinde Konuşuyoruz” programına konuk olan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediyesi’nin çalışmalarını anlatırken kirlenen Mogan’ın kurtarılması çağrısında bulundu.
“MOGAN KİRLENİYOR”
TRT Anadolu’nun “Yerinde Konuşuyoruz” programında Gölbaşı’nın tarihi, kültürü, yöresel değerleri, turizmi ve sosyal hayatının anlatıldı. Programın canlı yayın konuğu olan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, 14 kilometrelik bir alanı kapsayan Mogan Gölü’nün en büyük sorununun kirlilik olduğunu açıkladı. 5.5 kilometre uzunluğundaki gölde 200’ün üzerinde kuş çeşidinin hayat bulduğuna dikkat çeken Başkan Odabaşı, “En büyük sorunumuz gölümüzün temizlenmesidir. Mogan’ın altındaki çamurdan kurtarılması lazım. Bunun için de devlet desteği şart” dedi.
Başkan Odabaşı, Mogan Gölünün en önemli özelliğinin şehir merkezi içinde yer alması olduğunu, bunun örneğinin de dünyada olmadığını ifade etti.
Bu arada Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, programda Gölbaşı’nda yaptıkları hizmetlere yer verdi ve yapacağı yeni hizmetleri anlattı. Başkan Odabaşı, şunları söyledi:
“Hedefimiz Gölbaşı’nın vizyonuna vizyon katmak. Vatandaşlarımız bize Gölbaşı’mızı marka kent yapmak için görev verdi. Bürokratların, siyasetçilerin, işadamlarının ilgi alanı olan Gölbaşı’nda daha iyiyi, daya güzeli yakalamak için seferber olduk. Biz Gölbaşı sevdalısıyız. Bunun için de Gölbaşı’’nın bir eğitim kenti, bir turizm kenti ve bir sanayi kenti olması için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.”
GÖLBAŞI TANITILDI
Programda, Gölbaşı’na ait yöresel ürünler ve doğa güzelliklerine de geniş yer verildi. Mogan ve Eymir gölleri, Sevgi çiçeği, Andezit taşı, Turan Usta’nın bıçakları, Çömlek ustalarının çömlekleri, Ankara Seğmenlerinden seğmen gösterileri ve yöresel ev yemeklerinden baklava, hoşmerim, Ankara tava ve pişmaniye tanıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2012, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER