Yangınların çıkışında tedbirsizlik ve ihmalin ana unsur olduğunu vurgulayan Sipahi, soba ve elektrikli ısıtıcıların dikkatsiz kullanılmasının, yangınların çıkmasında çok önemli bir etken olduğunu söyledi. Sipahi, ocak, soba ve elektrikli ısıtıcıların; perde, yatak, koltuk, dolap gibi kolay tutuşabilecek eşyalardan uzak yerlere konulması gerektiğini belirtti.
Hasta, yaşlı, zihinsel özürlüler ve çocukların evde yalnız kalmalarının da kesinlikle uygun olmadığını bildiren Sipahi, yanan sobanın, prize takılı elektrikli ısıtıcının, söndürülmemiş ocağın, çocuklar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.
Sipahi, konut, işyeri ve motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini de ifade ederek, şunları söyledi:
“Kış aylarında ısınayım derken umulmadık bir yangın felaketiyle can veya mal kaybına uğramak istemiyorsanız, gece yatarken veya kısa süre için olsa bile evden ayrılırken; sobaları söndürün ve sönmesini bekleyin, elektrikli ısıtıcıları prizden çekin, ocakları kapatın.
Yangını meydana getiren unsurların kontrol altına alınması veya ortadan kaldırılması, yangınla mücadelede en etkin yöntemdir.”
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 02:54